Café Sic

Café Sic

Kolozsvár: a magyarok már a húsban vannak

2015. május 20. - Sic transit gloria mundi

A hétfői nap híre volt a magyar média jobb felén, hogy egy román férfi Nagy-Magyarországra emlékeztető hússzeletet talált - legnagyobb meglepetésére - tányérján egy kolozsvári (egyébként magyar) étteremben. Aztán ahelyett, hogy megette volna a karajt, nemcsak lefotózta, de el is zarándokolt vele nyomban egy nemzetféltő netes újsághoz, ahol természetesen hír lett belőle.

Ha viszont jobban szemügyre vesszük a húst - azon kívül, hogy leginkább egy húsra hasonlít - akár még a vakondformájú Románia képe is elénk tárulhat. De emberünk valahogy mégiscsak Magyarországot látta benne.
Alighanem nem véletlenül fontos a történetben, hogy az étterem egy - belvárosi - magyar étterem volt.

Tehát Dimitru (nevezzük így) mikor betért az étterembe, valószínűleg jó adag előítélettel tette mindezt, és miután nem talált sem Horthy-fotót, meg irredenta jelszavakat a falon, a húsban keresett igazolást annak, hogy már pedig a magyarok milyen galádok, és lám már a karajt is Nagy-Magyarország formára sütik.

Íme a teljes történet a második legnagyobb facebookos Erdély-oldal, az Erdélyi Képek összegzésében:

BOTRÁNY: MAGYAR REVIZIONISTA HÚS KOLOZSVÁRON!
- Nagy-Magyarország-alakú húst talált asztalán egy román férfi egy magyar étteremben Kolozsváron. Az első sorban hússzelet alakú hússzeletbe tényleg bele lehet látni a Trianon előtti Magyarországot, de ugyanúgy akár napjaink Romániáját is.
Egy román férfi szerint a Trianon előtti Magyarország pedig olyan karajforma – derül ki a Napoca News által lehozott, Főtér.ro által szemlézett cikkből.
A történet szerint a román férfi vasárnap tért be a Kolozsvár központjában álló magyar étterembe, ahol legnagyobb meglepetésére egy olyan karajt kapott, ami megjelenésében a trianoni döntés előtti Magyarország formájára emlékeztette, Erdélyestül, Horvátországostul, mindenestül.
Erdélyi Képek komment: - Sajnos azt nem tudjuk, hogy ezek után mi lett a karaj sorsa. :)
(Mandiner.hu nyomán)

A bejegyzés trackback címe:

https://cafesic.blog.hu/api/trackback/id/tr397475936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása